The New York Times

The New York Times, New York Cityssä julkaistava päivälehti, on Yhdysvaltojen ja yksi maailman sanomalehtien laatuaikakauslehti. Sen vahvuus on sen toimituksellisessa huippuosaamisessa; se ei ole koskaan ollut suurin levikiltään.The Times perustettiin vuonna 1851 pennin paperiksi, joka välttäisi sensaatiomahdollisuudet ja raportoi uutiset hillitysti ja objektiivisesti. Se sai alkunsa menestyksestä, sillä sen toimittajat asettivat tulevaisuuden mallin houkuttelemalla kulttuurista, henkistä lukijaa massiivisen yleisön sijasta. Mutta sen korkea moraalinen sävy ei ollut minkäänlaista hyötyä muiden New Yorkin lukijoiden lukuisien paperien kuumassa kilpailussa. Huolimatta hinnankorotuksista Times hävisi 1000 dollaria viikossa, kun Adolf Simon Och osti sen vuonna 1896.

Lukuisat ansiot

Vuonna 1971 Times tuli keskustelun keskipisteeksi, kun se julkaisi sarjan “Pentagon Papers” -raportteja, joka oli salainen hallituksen tutkimus Yhdysvaltain osallistumisesta Vietnamin sotaa, jonka valtion virkamiehet olivat salassa antaneet Timesille. Yhdysvaltojen korkein oikeus katsoi, että julkaisu on suojattu Yhdysvaltain perustuslain ensimmäisessä muutoksessa olevalla lehdistönvapauslausekkeella. Pentagon Papers -lehden julkaisu toi Times a Pulitzer -palkinnon vuonna 1972, ja 2000-luvun alussa The Times oli voittanut yli 120 Pulitzersia (mukaan lukien viittaukset) huomattavasti enemmän kuin mikään muu uutisorganisaatio. Myöhemmin 1970-luvulla, Adolph Ochsin pojanpoika, Arthur Ochs Sulzberger, toteutti laajat muutokset sanomalehden ja sen henkilöstön organisaatiossa.

Times Readerin

Times jatkoi teknologian hyödyntämistä laajentaakseen sen levitystä, käynnistämällä verkkoversion vuonna 1995 ja käyttäessään värivalokuvaa painotuotteessaan vuonna 1997. Julkaisussa otettiin käyttöön TimesSelect-tilauspalvelu vuonna 2005 ja veloitetut tilaajat pääsystä online-painoksen osiin. mutta ohjelma lopetettiin kaksi vuotta myöhemmin, ja kaikki uutiset, toimitukselliset sarakkeet ja suuri osa sen arkistosisällöstä avattiin yleisölle. Vuonna 2006 Times lanseerasi sähköisen version, Times Readerin, jonka avulla tilaajat voivat ladata nykyisen painotuotteen. Seuraavana vuonna julkaisu siirrettiin hiljattain rakennettuun New York Times -rakennukseen Manhattanissa. Pian sen jälkeen se alkoi – kuten monet alan julkaisut – pyrkiä määrittelemään uudelleen roolinsa ilmaisen Internet-sisällön edessä. Vuonna 2011 Times perusti digitaalisen painoksensa liittymissuunnitelman, joka rajoitti vapaata pääsyä sisältöön.Sanomalehden toimittajat olivat vuonna 2016 tietoverkkoturvallisuusrikkomusten kohteena. Federal Bureau of Investigation tutki, että hyökkäykset tutkittiin. Tietoverkkoturvaloukkauksia on kuvattu mahdollisesti liittyviksi tietoverkkorikollisuuksiin, jotka kohdistuvat muihin toimielimiin, kuten demokraattiseen kansalliseen komiteaan. Lokakuussa 2018 Times julkaisi 14 218 sanan tutkimuksen Donald Trumpin “omaperusteisesta” omaisuudesta ja väitetystä veropetoksesta, joka oli 18 kuukauden projekti, joka perustuu 100 000 sivun asiakirjojen tutkimukseen. Pitkät artikkelit olivat tulostusjulkaisussa kahdeksan sivun ominaisuus, ja se sovitettiin myös lyhennettynä 2500 sanalistaikkunana. Keskiviikkoisen etusivun jälkeen Times julkaisi myös kappaleen sunnuntapaperin 12-sivuisena “erityiskertomuksena”. Pitkän tutkimuksen aikana Showtime-kamerat seurasivat Timesin kolmea tutkijaa puolen tunnin dokumenttielokuvasta The Family Business: Trump ja Taxes.

Tyyli

The New York Times

Ihmisille viitaten The New York Times käyttää yleensä kunnianosoituksia eikä korostamattomia sukunimiä (lukuun ottamatta urheilusivuja, Book Review ja Magazine).  Elokuussa 2014 Times päätti käyttää sanaa “kidutusta” kuvaamaan tapahtumia, joissa kysely-yhtiöt “aiheuttivat kipua vangille pyrkiessään saamaan tietoa.” Tämä oli siirtyminen paperin aikaisemmasta käytännöstä, jossa kuvataan tällaisia ​​käytäntöjä “ankariksi” tai “julmiksi” kuulusteluiksi. Asiakirjassa säilytetään tiukka hävittämispolitiikka. Esimerkiksi punk-yhtyeen Fucked Upin konsertin vuoden 2007 katsauksessa vältettiin kokonaan ryhmän nimen mainitseminen. Times on kuitenkin toisinaan julkaissut suodattamattoman videosisällön, joka sisältää räikeyttä ja kirosanoja, joissa se on todennut, että tällaisella videolla on uutisarvoa. Vuoden 2016 Yhdysvaltain presidentinvaalikampanjan aikana Times julkaisi muun muassa sanat “fuck” ja “pussy” raportoidessaan Donald Trumpin vulgaareista lausunnoista vuoden 2005 äänityksessä. Times politiikan toimittaja Carolyn Ryan sanoi: “Se on harvinaista, että käytämme tätä kieltä tarinoissamme.

12 Replies to “The New York Times

  1. Howdy! Do you know if they make any plugins to protect against hackers? I’m kinda paranoid about losing everything I’ve worked hard on. Any recommendations?

  2. Hey! I know this is kinda off topic however , I’d figured I’d ask. Would you be interested in exchanging links or maybe guest authoring a blog post or vice-versa? My blog covers a lot of the same topics as yours and I believe we could greatly benefit from each other. If you are interested feel free to shoot me an e-mail. I look forward to hearing from you! Wonderful blog by the way!

Comments are closed.