Mediayhtiö Sanoma

Historiaa

Sanoma on suomalainen mediayhtiö ja on suurimpia pohjoismaisia mediayhtiöitä. Sanoman pääkonttori sijaitsee Helsingissä. Suomen lisäksi Sanomalla on toimipisteitä Ruotsissa, Belgiassa, Hollannissa ja Puolassa. Sanomaan kuuluu useita yhtiöitä, joilla on erilaisia tehtäviä.Sanoman toiminta alkoi vuonna 1889, jolloin perustettiin Päivälehti-sanomalehden, jonka tarkoituksena oli edistää suomen kieltä jä kulttuuria, mutta myös vaikuttaa Suomen huonoihin oloihin. Perustamisen takana olivat taiteilijoita ja kirjailijoita, esimerkiksi Minna Canth.  Päivälehteä kustansi Sanoma Osakeyhtiö. Vuonna 1904 Päivälehti lakkautettiin, mutta pian sen tilalle tuli Helsingin Sanomat. 1930-luvulla allettiin julkaista Viikkosanomia, joka oli Sanoman ensimmäinen aikakauslehti. Sitten perustettiin Ilta-Sanomat. Sanoma on jatkanut kehittymistään, laajentanut toimintaansa ja kansainvälistynyt. Vuonna 2003 Sanomaan liittyi myös Rautakirja, johon kuului R-Kioskit, Suomen suurin kirjakauppaketju eli Suomalainen Kirjakauppa sekä Lehtipiste ja Finnkinon elokuvateatterit. Myöhemmin Sanoma on keskittynyt yhä enemmän ydinasioihin, eli uutisiin ja oppimiseen, joten se myi Lehtipisteen sekä R-Kioskit ja elokuvateatterit.

Toiminta

Sanoma julkaisee runsaasti aikakauslehtiä sekä sanomalehtiä. Tunnetuin Sanoman julkaisema sanomalehti on Helsingin Sanomat, joka on myös suurin pohjoismainen sanomalehti. Uutisten välittäminen ihmisille on Sanoman tärkein tehtävä. Suomessa Helsingin Sanomien lisäksi sen uutislehtiä ovat Iltalehti, HS-Metro sekä Taloussanomat. Sanoma julkaisee myös sarjakuvalehtiä, joihin kuuluu vuodesta 1954 lähtien Suomen suosituin sarjakuvalehti Aku Ankka. Lehtien lisäksi Sanoman tarjontaan kuuluu tv -ja radiokanavia.  Suomessa Sanomalla on tällä hetkellä neljä ilmaista tv-kanavaa, ja lisäksi se tarjoaa erilaisia digitaalisia sovelluksia, joiden avulla sen tarjontaa voi katsella itselleen sopivana aikana. Myös radio -ja tv-kanavat välittävät uutisia, mutta ne tarjoavat myös monipuolista viihdettä ja hyödyllisiä ja kiinnostavia ohjelmia. Yhtiö  ottaa huomioon kuluttajiensa monipuoliset mieltymykset ja maut. Kanavat tarjoavat monipuolista ja laajaa tuotantoa.

Sanoma

Sanoma pyrkii olemaan ajantasalla ja kehittää myös digitaalisia palveluja. Lehtiä saa lukea ja tilata nykyään myös digitaalisina versioina. Sanoman keskeinen tehtävä on myös ollut tukea ja edistää opiskelua. Sanoma kehittää digitaalisia oppimissovelluksia -ja menetelmiä ja julkaisee oppimateriaaleja, joiden tehtävänä on tukea opettajia työssään, auttaa opiskelijoita löytämään tarvitsemiaan tietoja ja kehittymään sekä vaikuttaa oppimistulosten parantumiseen.Sanoman tarjoama mediasisältö on laadukasta. Sanoma pyrkii vaikuttamaan maailmaan tarjoamalla asiakkailleen merkityksellistä sisältöä, auttaa ihmisiä oppimaan ja avartamaan maailmaansa, tarjoaa uusia näkökulmia ja osallistuu hyvinvoivan yhteiskunnan rakentamiseen.Sanoma pyrkii edistämään sanavapautta ja sillä on merkittävä rooli demokraatian kannalta. Sanoma huolehtii myös asiakkaidensa hyvinvoinnistä tarjoamalla heille laadullista sisältöä, kuten mielekästä viihdettä.Ympäristöystävällisyys ja ilmastonmuutoksen hillitseminen ovat Sanomalle keskeisiä asioita. Yhtiö pyrkii vähentämään hiilijalajälkiään tehokkaalla energian sekä materiaalien käytöllä.

Sanoman toimintaperiaatteet

Sanomalla on myös positiivinen ja merkittävä vaikutus yhteiskunnalliseen talouteen. Yhtiö pyrkii siihen, että myös sen tavarantoimittajat käyttävät yhtiön eettisiä ohjeita omassa toiminnassaan sekä myös esimerkiksi niiden tytäryhtiöt ja alihankkijat käyttävät samoja ohjeita. Sanoman toimintaa siis ohjaavat yhteiset eettiset ohjeet ja säännöt, jotka kaikki Sanoman työntekijät ovat velvollisia noudattamaan. Ohjeet ja säännöt ovat Sanoman vastuullisen ja eettisen toiminnan peruskulmakivi. Niitä jatkuvasti kehitetään ja niiden noudattamista varmistetaan, sekä järjestetään niihin liittyviä koulutuksia työntekijöille.Ohjeet perustuvat yhteiskuntavastuuseen, työhyvinvointiin sekä asiakassuhteiden muodostamiseen. Ohjeistoon kuuluvat sellaiset periaatteet kuin tasa-arvoinen kohtelu työssä, ympäristöasioiden hallinta, tietosuoja ja tekijäoikeudet, kiusaamisen vastainen toiminta, kiusaamisen vastainen toiminta sekä korruption ja lahjonnan vastustaminen ja torjuminen. Havaitsemastaan sääntöjen noudattamuudesta tai sääntöjen vastaisesta toiminnasta Sanoman työntekijät ja liikekumppanit laativat raportin yhtiön johdolle ja toimittavat sen siihen tarkoitettujen ulkoisten ja sisäisten raporttikanavien avulla.

9 Replies to “Mediayhtiö Sanoma

  1. Thank you so much for giving everyone a very superb possiblity to read in detail from this site. It’s always very enjoyable plus stuffed with a good time for me and my office co-workers to search the blog the equivalent of three times per week to read through the fresh stuff you have got. Not to mention, I am just actually astounded with all the dazzling hints you serve. Some 3 points on this page are essentially the very best I have had.

  2. Excellent post but I was wondering if you could write a litte more on this subject?

    I’d be very grateful if you could elaborate a little bit further.
    Thanks!

  3. Hello to all, since I am really eager of reading this web site’s post to be updated on a regular basis. It contains fastidious data.|

  4. Hmm is anyone else encountering problems with the images on this blog loading? I’m trying to find out if its a problem on my end or if it’s the blog. Any responses would be greatly appreciated.|

Comments are closed.