Euroopan historian tärkeimmät tapahtumat

Eurooppalainen historiaan kuuluu useita vaiheita ylä- ja alamäkiä nykyisen tilan saavuttamiseksi. Sinun on hyvä olla tietoinen näistä tekijöistä, jotka ovat muodostaneet Euroopan historian. Tutustu tähän listaan ​​kymmenestä Euroopan historian tärkeimmistä tapahtumista kautta aikojen, jotka ovat jääneet historian kirjoihin ja jotka ovat aikanaan ylittäneet uutiskynnyksen.

10 Teollinen vallankumous

Teollinen vallankumous käsittää valtavan taloudellisen, teknologisen, sosiaalisen ja kulttuurisen muutoksen, joka vaikutti ihmisiin siitä monella tavoin. Helpoin, manuaaliseen työhön perustuva enimmäkseen maatalouden maailmantalous muuttui yhdeksi teollisuudeksi koneiden avustuksella.. Tarkat päivämäärät eivät ole selkeästi olemassa, mutta 1760/80-luvut 1830/40-luvulle ovat yleisimpiä, ja kehitys alkaa Britanniassa ja leviää sitten ympäri maailmaa.

9 Uskonpuhdistus

Uskonpuhdistus alkoi latinalaisessa kristillisessä kirkossa kuudennentoista vuosisadan aikana, joka aloitti protestantismin ja teki suuren jakautumisen, joka on edelleen olemassa tähän päivään saakka.

8 Renessanssi

Renessanssin katsottiin olevan kulttuurinen ja tieteellinen liike, joka korosti tekstien uudelleentunnistamista ja soveltamista ja uskoi klassisesta antiikista, joka sijoittuu Euroopassa noin 1400-1600 vuosien välille. Renessanssi voi myös osoittaa, että Euroopan historian aika ulottuu suunnilleen samoille päiville. Keskustelu siitä, mikä on renessanssin vielä epätarkka asia. Pohjimmiltaan se oli kulttuurinen ja henkinen liike, joka oli läheisesti yhteydessä yhteiskuntaan ja politiikkaan, 1800-luvun lopulta seitsemännentoista vuosisadan alkuun saakka, vaikka se on yleensä rajoitettu vain viidentoista ja kuudennentoista vuosisadan ajan.

7 Valistus

Valistus

Valistus on määritelty monilla tavoilla, mutta sen laajimmillaan 1700-1800 luvulla tapahtui filosofinen, henkinen ja kulttuurinen liike. Se viittasi ajatukseen, logiikkaan, kritiikkiin ja ajatuksenvapauteen opin ja taikauskon suhteen. Logiikka kehittyi nyt maailmankuvaksi, jossa todettiin, että empiirinen havainto ja elämän tutkiminen voivat paljastaa ihmisen yhteiskunnan ja maailmankaikkeuden.

6 Ranskan vallankumous

Vuosina 1789 ja 1802 Ranska joutui kärsimään vallankumouksesta, joka muutti perusteellisesti valtion hallitusta, sotilasta ja kulttuuria sekä sai Euroopan osallistumaan joihinkin sotiin. Ranska lähti pääasiassa ”feodaalisesta” kansasta absolutistisen monarkin alla Ranskan vallankumouksen kautta kansakuntaan, joka teloitti kuninkaan ja sitten valtakunnan Napoleonin Bonaparten alle.

5 Seitsemän vuoden sota

Seitsemän vuoden sota tapahtui vuosina 1754 ja 1763, jolloin keskeinen konflikti oli seitsemän vuoden ajanjaksolla 1756–1763. Suurin osa suurvalloista oli osallistujia ja sota vaikutti Eurooppaan, Pohjois-Amerikkaan, Keski-Amerikkaan, Intiaan ja Filippiineihin. Tiettyjen maiden historiografiassa sota on nimetty taistelijoista vastaavissa teattereissa: Ranskassa ja Intian sodassa, koska se on nimetty Yhdysvalloissa.

4 Berliinin muuri

Berliinin muuri oli este, joka jakoi Berliinin vuosina 1961–1989, Saksan demokraattinen tasavalta rakensi 13. elokuuta 1961 Itä-Saksaa ympäröivään ja Itä-Berliiniin, kunnes se avattiin marraskuussa 1989. Sen tuhoaminen tapahtui 13. kesäkuuta 1990 ja se tehtiin vuonna 1992. Esteenä oli vartiointitornit pitkin suuria betoniseiniä, mikä rajoitti suurta aluetta, joka sisälsi ajoneuvojen vastaisia ​​kanavia.

3 Marshall-suunnitelma

Marshall-suunnitelma oli amerikkalainen aloite auttaa Eurooppaa ja Aasiaa, jossa Yhdysvallat tarjosi 17 miljardia dollaria taloudellisesti tukemaan ja auttamaan Euroopan talouksien rakenneuudistusta toisen maailmansodan päättymisen jälkeen. Suunnitelma oli käynnissä neljä vuotta huhtikuusta 1948 alkaen.

2 Gunpowder Plot

Se tapahtui vuonna 1605, sitä kutsutaan usein nimellä Gunpowder Treason Plotiksi tai Jesuit Treasoniksi. Itse asiassa se oli turhaa murhayritystä Englannin kuningas James I: n ja Skotlannin VI: n vastaan ​​joidenkin maakunnan englantilaisten katolilaisten toimesta Robert Catesbyn valvonnassa.

1 Suuri rutto

kupliva rutto

Se oli viimeinen suuri epidemia, joka aiheutti kupliva rutto Englannin kuningaskunnassa. Se tapahtui toisen pandemian vuosisatojen ajan, joka on pitkä epäsäännöllisten kuplirepeiden epidemia, joka alkoi Euroopassa vuonna 1347, “mustan kuoleman” ensimmäisenä vuotena.

2 Replies to “Euroopan historian tärkeimmät tapahtumat

  1. With havin so much written content do you ever run into any issues of plagorism or copyright infringement? My website has a lot of completely unique content I’ve either authored myself or outsourced but it looks like a lot of it is popping it up all over the web without my permission. Do you know any methods to help protect against content from being stolen? I’d really appreciate it.

  2. Way cool! Some extremely valid points! I appreciate you penning this write-up and the rest of the website is also very good.|

Comments are closed.