1900-luvun tärkeimmät historialliset tapahtumat

On helppo sanoa, että maailma ei olisi nykyisenkaltainen ilman merkittäviä tapahtumia, jotka tapahtuivat 1900-luvulla. Nämä tärkeät historialliset tapahtumat, kuten Toinen maailmansota, Sputnik ja internetin keksiminen, muokkaavat todellakin maailmaa ja loivat tietä 21. vuosisadalle ja sen jälkeen. Vaikka kaikki nämä tapahtumat muuttivat maailmaa, jotkut voidaan nähdä tärkeämpinä kuin toiset, mutta mitkä? Tutustu alla olevaan historiallisten tapahtumien luetteloon ja mieti, mikä on mielestäsi tärkein tapahtuma viime vuosisadalta.

Toinen maailmansota

Toinen maailmansota, joka tunnetaan myös nimellä toinen maailmansota, oli maailmanlaajuinen sota, joka kesti 1939–1945 vuosien ajan. Valtaosa maailman maista – mukaan lukien kaikki suurvallat – muodosti lopulta kaksi vastakkaista armeijaa: liittolaiset ja akseli. Koko sota syntyi, johon osallistui suoraan yli 100 miljoonaa ihmistä yli 30 maasta. Suurimmat osallistujat heittivät koko taloudellisen, teollisen ja tieteellisen kykynsä sotatoimien taakse, mikä hämärsi eroa siviili- ja sotilasresurssien välillä. Toinen maailmansota oli ihmiskunnan historian tappavin konflikti, jonka 50–85 miljoonaa kuolonuhria, joista suurin osa oli Neuvostoliiton ja Kiinan siviilejä. Siihen sisältyivät joukkomurhat, holokaustin kansanmurha, strategiset pommitukset, nälänhädän ja sairauksien ennakoitu kuolema sekä ydinaseiden ainoa käyttö sotaan.

Internet

Internet

Internet on maailmanlaajuinen yhteenliitettyjen tietoverkkojen järjestelmä, joka käyttää Internet-protokollapakettia (TCP / IP) laitteiden yhdistämiseksi maailmanlaajuisesti. Se on verkosto, joka koostuu yksityisistä, julkisista, akateemisista, liike- ja julkisista verkostoista, jotka ovat paikallisia ja maailmanlaajuisia, yhdistettynä laajaan valikoimaan sähköisiä, langattomia ja optisia verkkoteknologioita. Internetissä on laaja valikoima tietolähteitä ja -palveluja, kuten yhteenliitetyt hypertext-asiakirjat ja World Wide Webin (WWW), sähköpostin, puhelimen ja tiedostojen jakamisen sovellukset.

Ensimmäinen maailmansota

Ensimmäinen maailmansota, tunnetaan myös nimellä suuri sota, oli Euroopasta peräisin oleva maailmanlaajuinen sota, joka kesti 28. heinäkuuta 1914 ja 11.11.1918 välisen ajan. kaikki sodat johti yli 70 miljoonan sotilashenkilöstön käyttöönottoon, mukaan lukien 60 miljoonaa eurooppalaista, mikä teki siitä yhden historian suurimmista sodista. Yksi historian tappavimmista konflikteista arviolta yhdeksän miljoonaa taistelijaa ja seitsemän miljoonaa siviiliä kuoli suorana sodan seurauksena, kun taas syntyneet kansanmurhat ja vuoden 1918 influenssapandemia aiheuttivat vielä 50–100 miljoonaa kuolemaa maailmanlaajuisesti.

Hiroshiman ja Nagasakin atomipommitukset

Toisen maailmansodan loppuvaiheessa Yhdysvallat räjäytti kaksi ydinasetta Hiroshiman ja Nagasakin Japanin kaupunkien yli 6. ja 9. elokuuta 1945. Yhdysvallat pudotti pommit Yhdistyneen kuningaskunnan suostumuksen jälkeen, kuten Quebecin sopimuksessa edellytetään. Kaksi pommitusta tappoi 129 000–226 000 ihmistä, joista suurin osa oli siviilejä. Ne ovat edelleen ydinaseiden ainoa käyttö aseellisten konfliktien historiassa.

Adolf Hitlerin nousu

Adolf Hitler (20. huhtikuuta 1889 – 30. huhtikuuta 1945) oli saksalainen poliitikko ja natsien puolueen johtaja (Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei; NSDAP). Hän nousi valtaan tulla Saksan diktaattoriksi, joka toimi kansleri vuosina 1933 ja Führer (“Leader”) vuodesta 1934. [a] Hän aloitti diktatuurinsa aikana 1933-1945 Euroopassa toisen maailmansodan hyökkäämällä Puolaan syyskuussa 1939. Hän valvoo sotilaallisia operaatioita tiiviisti sodan aikana ja joulukuussa 1941 oli täysi määräysvalta kaikilla strategisilla päätöksillä, etenkin itäisellä eturintamassa. Hän oli keskeinen tekijä holokaustin toteuttamisessa.

Lentäminen

Wrightin veljekset tekivät ensimmäisen menestyksekkään, ohjattavan ja jatkuvan lentokoneen lennon 17. joulukuuta 1903, mikä on mahdollistanut kolmen akselin ohjauksen. Wrightin veljet ottivat 14. toukokuuta 1908 ensimmäisen matkustajansa Charles Furnasin, yhden niiden mekaniikasta. Vain kymmenen vuotta myöhemmin, ensimmäisen maailmansodan alussa, raskaampia moottoreita  käyttävät lentokoneet olivat tulleet käytännönläheisiksi tiedustelun, tykistöon ja jopa hyökkäystarkoitukseen. Lentokoneet alkoivat kuljettaa ihmisiä ja rahtia, kun mallit kasvoivat ja luotettaviksi.

Apollo 11

Apollo 11

Apollo 11 oli avaruuslento, joka laski kaksi ensimmäistä ihmistä kuuhun. Komentaja Neil Armstrong ja moduulin ohjaaja Buzz Aldrin, molemmat amerikkalaiset, laskeutuivat Apollo Lunar Module Eagle -alukselle 20. heinäkuuta 1969 klo 20.17 UTC. Armstrongista tuli ensimmäinen henkilö, joka astui kuun pinnalle kuusi tuntia myöhemmin 21. heinäkuuta klo 02:56 UTC; Aldrin liittyi häneen noin 20 minuuttia myöhemmin. He viettivät noin kaksi ja neljännes tuntia yhdessä avaruusaluksen ulkopuolella ja keräsivät 47,5 kiloa (21,5 kg) kuun materiaalia tuodakseen takaisin maahan. Komentomoduulilentäjä Michael Collins lensi pelimerkin Columbia yksin kuun kiertoradalla, kun he olivat Moon pinnalla. Armstrong ja Aldrin viettivät 21,5 tuntia kuun pinnalla.

3 Replies to “1900-luvun tärkeimmät historialliset tapahtumat

  1. When I initially commented I clicked the “Notify me when new comments are added” checkbox and now each time a comment is added I get four e-mails with the same comment. Is there any way you can remove me from that service? Cheers!

  2. You really make it seem really easy with your presentation however I find this matter to be really one thing that I believe I would by no means understand. It seems too complex and very extensive for me. I am looking forward in your subsequent publish, I will try to get the grasp of it!

Comments are closed.